top of page

DEPRESYONDA OLAN BİRİNE SÖYLEMESENİZ DAHA İYİ OLAN, 4 CÜMLE.

1. ''Depresyonda görünmüyorsun aslında ama.’’

depresyonun bir görünümü olmayabilir. Birisi dışarıdan iyi görünebilir ama içeriden kendini parçalıyor olabilir.




3. ‘’Ben eğer depresyonda olsaydım bunu yapardım.''

insanların, eğer talep ederlerse, önerilere göre hareket etme olasılıkları çok daha yüksek. Bu yüzden herhangi bir tavsiyeyi paylaşmadan önce, tavsiyeyi vereceğiniz kişiden izin istemeniz çok daha iyi olur.


2. ''Merak etme iyi olacaksın''

Bunu yaptığımızda aslında onların duygusal acılarından rahatsız oluyor olabilir. Karşı tarafın ne hissettiğiyle ilgili duygularla siz mücadele edemiyor olabilirsiniz, bu duygularla ne yapacağımızı bilemeyebiliriz. Bu yüzden onun duygularını ve yaşadıklarını reddediyor olabilir ve ortadan kalkmasını umarsınız.

Bunun yerine, nasıl hissettikleri hakkında, onlara konuşma şansı verebilirsiniz. Bunu yaparken onların hislerini ortadan kaldırmaya çalışmamaya dikkat edin.


1. ''Depresyona girmek için hiçbir nedeniniz yok. Diğer insanların duruma bak, onlar çok daha kötü durumdalar.”


Bazı nedenlerini görememek onların olmadığı anlamına gelmez. Bunun yerine, onlara şimdi izin vermeye çalışın. Eğer iyi değillerse, ve iyi olmayan kişi sizin için değerliyse, bu durum için de önemli olmaz mı? Cevabınız evetse, onlara izin verin. Onların duygularına yer açmaya çalışın. İnsanlara yardım etmek sizin için değerliyse, hem onlara hem size iyi geleceğini düşünüyorum.


Hoşça kalın.











6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page