top of page

Evlilik aşkı öldürür mü?

Evlilik aşkı öldürür mü?


Partnerinize karşı nazikçe davrandığınız, kalbinizin hızla çarptığı o günlerden, çok da uzak olmayan bir gelecekte, bir gün mutluluk dolu tüm bu hislerin ortadan kaybolduğuna inanmak pek zordur. Doğru okudunuz, ortadan kaybolur. Yok olur. Ardında bir iz dahi bırakmadan hem de. Yerlerini ise kızgınlık, korku, yalnızlık, pişmanlık yahut umutsuzluk, hatta belki de kin, küçümseme, iğrenme ve nefret gibi duyguların alması gayet olasıdır.


Peki işler neden bu hale geliyor?

Basitçe şu sebepten dolayı: Hisler değişir. Onlar hava durumu gibidirler. Yazın en sıcak veya kışın en soğuk günlerde bile hava durmaktasızın değişir; işte duygularımız da böyledir. Bu nedenledir ki partneriniz ne kadar müthiş, ilişkiniz ne kadar harika olursa olsun, o ilk sevgi hisleri uzun sürmeyecek. Yine de hemen telaşa kapılmayın. Her ne kadar kaçınılmaz olarak gidecek olsalar da aynı zamanda yine geri gelecekler. Sonrasında yeniden gidecekler. Sonrasında da tekrar geri gelecekler. İşte siz ölene kadar böyle kaybolup geri gelip, kaybolup geri gelmeye devam edecekler.


Bu durum korku ve öfkeden tutun da keyif ve mutluluğa kadar tüm insani hisler için geçerlidir. Nasıl ki kıştan sonra bahar geliyorsa, hisler de gelir ve geçerler.


Peki bu durumda biz ne yapacağız?


Değişen hava şartlarına adapte olmaya çalışacağız. Yağmur yağdığında yağmurluk giymeyi, kar yağdığında kaymamak için kış lastiği takmayı öğreneceğiz.


Yani duygularla mücadele etme becerilerimizi ve psikolojik esnekliğimizi geliştireceğiz.


Hoşça kalın.



(Bu durumda evlilik aşkı öldürdü mü?)


'Yazı Russ Harris'in Sevgiyle yürümek adlı kitabından alınmıştır.







4 görüntüleme0 yorum
bottom of page