top of page

Psikologlar Nasıl Çalışır? (Onlar büyücü değildir, onlar acı işçileridir)

Bir yara düşünün,

Diyelim ki elinizde bir yara var. Bu yaranın durumu bir süredir iyiye gitmiyor olsun…Ne yaparsınız? Doktora gidersiniz. Doktor bu yarayı temizler, pansuman yapar, hatta yara için güzel bir ilaç verebilir… Yaranız yavaş yavaş iyileşmeye başlasa, doktor bu yarayı iyileştirmiş oldu, diyebilir miyiz?


Hayır. Aslında yarayı iyileştiren, vücudunuzdur. Doktorlar sadece bu yaranın kendi kendine iyileşmesi için uygun bir ortam oluştururlar.


Aynı şey terapi için de geçerli. Biz terapistler olarak yaranızı, derdinizi detaylı bir şekilde inceleriz. Bu incelemeyle size terapide kendi kendinize iyileşeceğiniz uygun ortamlar oluşturmaya gayret ederiz. Eğer terapistler veya doktorlar büyücü olsalardı, yaralarınızı hemen iyileştirebilirlerdi, vücudunuzdaki yaralar gibi bize getirdiğiniz yaraların da hemen iyileşmesi mümkün değil. Eğer terapistler ve doktorlar büyücü olsalardı, belki bir sihir yardımıyla bu yarayı iyileştirebilirlerdi, fakat onlar da sizler gibi insanlar. Sadece onlar uygun ortam oluşturmayı bilme konusunda, yaraların nasıl iyileşeceği konusunda sizden daha fazla beceriye sahipler.


Yaraların iyileşmesi için zamana ihtiyaç var. Bu yüzden kendinize zaman vermeniz oldukça kıymetli.


Başta bu, iyi bir haber gibi gelmeyebilir, size söz veriyorum bu iyi bir haber.  Kimse sorunlarınızı çözmeyecek, yaralarınızı iyileştirmeyecek. Bunun iyi bir haber olmasının nedeni, başınıza gelenlerin ya da bu konuda size yardımcı olması için çalıştırdığınız kişilerin insafına kalmamanızdır. Siz terapiyle beraber, bir süre sonra sürücü koltuğuna geçeceksiniz. Doğal iyileşmenin gerçekleşmesi için doğru koşulları oluşturmak amacıyla terapistlerle çalışabilirsiniz. Bunu yaptığınızda gerisini, bedeniniz ve zihniniz halledecektir.


*Bu demek değildir ki terapistinize ya da doktorunuza teşekkür etmemelisiniz, onlara iyileşmenize eşlik ettikleri için teşekkür edebilirsiniz. Esasında sizi iyileştirenin bedeniniz ve zihniniz olduğunu, bedenenizi ve zihninizi size verenin de şükrü hak ettiğini unutmayın.


En iyisini tabii ki Allah bilir.


Hoşça kalın.





0 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page